Hvilken Microsoft-lisens er riktig for min bedrift?

Microsoft er i stadig vekst og har med tiden blitt et helt univers av tjenester og produkter som kan tilpasses hver enkelt bedrifts bruk. E-post, skylagring og kommunikasjonsverktøy, for å nevne noe. Microsoft har også utviklet egne versjoner av kjente tjenester fra andre merker, som for eksempel MS 365 for Apple og iOS. For å få tilgang til noen av tjenestene må man ha en Microsoft-lisens. Det er utfordrende å vite nøyaktig hvilken lisens som er riktig for deg og din bedrift. Derfor kan det være nyttig å få hjelp fra noen med kompetanse på området.

Hva er Microsoft-lisenser?

Office 365 med blant annet Word, Excel og Powerpoint har nok de fleste hørt om. Nå har programvaren blitt omdøpt til Microsoft 365, og det har blitt lagt til en rekke nye produkter i porteføljen. Tidligere kjøpte man årets versjon av Office, og da hadde man det til evig tid. Nå er tjenestene og produktene i stadig endring. Alt er abonnementsbasert og krever lisenser med binding. Anbefalt bindingstid er fra ett eller tre år. Hvis det er ønskelig kan du betale hver måned, men det lønner seg å betale årlig. Det er også mulig å ha flytende lisens hvor man binder seg for én måned i gangen, men det er betraktelig dyrere. De vanligste Microsoft-lisensene for bedrifter er:

  • Microsoft 365 Business Basic
  • Microsoft 365 Apps for business
  • Microsoft 365 Business Standard
  • Microsoft 365 Business Premium

Etter hvert har det kommet flere og flere tjenester som bygger opp under Microsoft sine hovedprodukter. Nå kan du bygge løsninger for nesten hva som helst. Faktisk, så kan du flytte nesten hele bedriften din inn i Microsoft-universet. Siden det stadig kommer nye tjenester og produkter kan det være krevende å ha oversikt over alt de tilbyr. Nettopp derfor kan det lønne seg å få hjelp til å integrere Microsoft i din bedrift.

Hvordan integrere Microsoft i min bedrift?

Det første som må gjøres er å identifisere hvilken bransje bedriften faller inn under og hvilket segment bedriften passer inn i. Du kan spare en hel del ved å ta kontakt med en Microsoft-partner for å få hjelp med prosessen. Videre må behovet avdekkes. Hva trenger dere egentlig? En klar fordel med å få assistanse fra noen som har kompetanse og erfaring om Microsoft-lisenser, er at de stiller spørsmål og tenker på ting dere kanskje ikke tenker på. Slik som for eksempel sikkerhetstiltak rundt e-post, oversikt over bedriftens enheter og tilganger knyttet til respektive enheter.

En Microsoft-partner kan komme med anbefalinger om hvilken lisens din bedrift trenger og hva den bør inneholde. Det handler i hovedsak om hvilke behov dere har, deres bruk og deres økonomi. En av fordelene med lisensordningen er at hvis Microsoft utvikler tjenestene underveis så har brukerne alltid tilgang til oppdaterte tjenester.

Serit skreddersyr din Microsoft-lisens

Uansett Serit-kontor så har vi lang erfaring med Microsoft, de ulike lisensene og hva de inneholder. Hvis du og din bedrift ønsker en Microsoft-lisens så hjelper vi dere i gang. Vi kartlegger deres behov og skreddersyr en lisensstruktur som passer dere. Hvis noen av tjenestene er nye for dere, setter vi opp kurs og opplæring slik at dere skal få mest mulig ut av dem.

Dersom det dukker opp nye produkter i porteføljen til Microsoft, er det vårt ansvar å identifisere om noen av disse er verdifulle for kundene våre og deres behov. For oss er det svært viktig å være tilgjengelig for våre kunder, og fungere som rådgiver for dere. Det er en del av servicen og jobben vår. Noe av det viktigste vi gjør er å sørge for at våre kunder kan bruke tiden sin på det de faktisk tjener penger på. På den måten kan dere vokse, og vi i Serit kan vokse i takt med dere. Sammen skaper vi en god synergi. Ta kontakt hvis dere lurer på om Microsoft-lisens kan være noe for dere.