Telefoni for bedrift, hva er den beste løsningen?


Tradisjonell telefoni for bedrift har utviklet seg fra gammeldagse sentraler til moderne IT-løsninger som skal fungere sammen. Før var det kun fasttelefoner som gjaldt, og det sto en på hvert eneste kontor. Nå går alle rundt med mobiltelefon i lomma, og man kan ringe både via abonnement, softphone app, og via Teams. Tidene har forandret seg.

Hva inngår i tjenesten?

Hva handler det egentlig om når det snakkes om telefoni for bedrift? Det er mobile løsninger, fasttelefoni i skyen, Teams med telefoni – egentlig alt som handler om kommunikasjon. Nå mer enn før, stiller vi krav til operatørene. Vi krever sikkerhet, dekning, skylagring og kundeservice døgnet rundt. Men i en hverdag hvor vi er vant til å være påkoblet og tilgjengelig til enhver tid, er det kanskje ikke så rart at kravene øker. Det viktigste er å ha på plass en løsning som tilfredsstiller bedriftens krav.

Telefoni er en del av infrastrukturen i en bedrift, og er den viktigste kommunikasjonsmetoden. Nå for tiden kommuniserer de fleste via mobiltelefoner eller Microsoft Teams. Men, det finnes fremdeles sentralbordtjenester som fungerer i beste velgående. Hos legekontor, for eksempel. I slike bedrifter er det svært viktig å ha utstyr og løsninger som fungerer. Både for de som jobber der, men også for de som tar kontakt.

Hva er den beste løsningen?

Den beste løsningen er den som møter din bedrifts behov. For noen kan dekning på mobilen være en avgjørende faktor, mens for andre er det tilstrekkelig med datamengde. Telefoni-tjenesten er for bedrifter som har behov for intern og ekstern kommunikasjon i en eller annen form. Et tapt anrop kan bety et tapt salg, så sørg for å være tilgjengelig for kundene dine.

Serit vet hva du trenger

Moderne IT-løsninger er praktiske, men også komplekse. Derfor krever de koordinerte leveranser. Da er det greit å få assistanse av noen som har kompetanse og erfaring på feltet. Serit har konsulenter med nesten 40 år i bransjen. Vi vet hva en god løsning er, både fra vårt og fra kundens perspektiv. Det aller viktigste er at du og din bedrift får det dere har behov for. Vi skreddersyr løsninger dersom det er mest hensiktsmessig, men leverer også standardløsninger for de som ønsker det.

Vi leverer de fleste mobiltelefoner, samt tilleggsutstyr som deksel, ladere, kabler, hodetelefoner, og konferansehøyttaler som fungerer via Bluetooth. Til fasttelefoni kan vi skaffe det meste av utstyr skulle dere trenge det. Videre tilbyr vi våre kunder backup av enheter og applikasjoner, samt full administrasjon og driftsløsning. Lurer du på hvordan dere kan effektivisere og få på plass en god telefonløsning? Ta kontakt med oss, så finner vi ut av det sammen.